АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся із духовенством Київської архиєпархії УГКЦ

Середа, 23 березня 2016, 09:07
21 березня 2016 року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав священиків та дияконів Київської архиєпархії УГКЦ, які розпочали чотириденні великопісні реколекції в Зарічанах на Житомирщині. Повідомляє прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ.

Звертаючись до духовенства, Блаженніший Святослав звернув увагу на виклики, які стоять сьогодні перед священиком і кожним християнином. Відтак Глава УГКЦ говорив про корупцію, новий суспільний договір та дії Церкви щодо гуманітарної допомоги постраждалим від війни в Україні.

Розмірковуючи про корупцію, архиєрей зауважив: «Ми бачимо це явище як гріх, такий самий, як крадіжка. Тож це необхідно поборювати за допомогою святого таїнства Сповіді. Дуже важливо всім нам, духовним отцям, добре розуміти важливість цієї проблеми. Нам потрібно бути свідомими того, що великим згіршенням сьогодні для суспільства є те, що саме християни у своєму сумлінні не відчувають цього гріха».

Далі Предстоятель Церкви наголосив, що ніколи УГКЦ не стояла мовчки супроти гріха корупції. Він розповів про нещодавнє звернення ВРЦіРО, в якому було зазначено, що ті самі корупційні схеми, які за попередньої влади зруйнували інституцію державної влади, існують і сьогодні й продовжують нищити наше суспільство. «Тому очевидно, – додав Глава УГКЦ, - ті люди, які свідомо й добровільно продовжують і захищають ці схеми, чинять тяжкий гріх проти українського суспільства, проти нас з вами та нашої держави. Ми не маємо права на це мовчати! Церква про це повинна говорити і пояснювати, в чому полягає зло цього виду гріха».

 Глава УГКЦ зауважив, що за останній рік в нашому суспільстві відбулася одна зміна, яку ми маємо добре зрозуміти: «Про ці зміни можна багато говорити. Суспільство стало до нас набагато вимогливішим. Усе те, що вимагають від влади: прозорість, чесність, слово і діло – те саме і вимагають від осіб духовних». «За той останній період, – продовжив він, - багато хто почав говорити про новий суспільний договір в Україні. Це означає, що суспільство після Майдану вважає, що той суспільний договір між владою і народом, який існував після розвалу СРСР, сьогодні не дійсний. Актуальним сьогодні є питання про новий суспільний договір. Церква мусить проектувати вічний Божий Закон, який би став основою нового типу поведінки і будівництва стосунків між людьми в українській державі і стосунків між громадою, суспільством і державою. Ідеться про новий кодекс поведінки», – уточнив Глава УГКЦ.

Наостанок Блаженніший Святослав розповів духовенству про виклики перед Церквою щодо гуманітарної допомоги постраждалим від війни в Україні. Предстоятель зазначив, що священик на своїй території повинен знати в обличчя кожного постраждалого: «Ми, як Українська Греко-Католицька Церква, маємо співпрацювати з гуманітарними місіями, які в різний спосіб допомагають скривдженим людям в Україні».

На завершення Предстоятель Церкви побажав духовенству вдалого часу реколекцій, ласки Духа Святого.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next