АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ зустрівся зі священиками та дияконами Стемфордської єпархії

Четвер, 16 серпня 2018, 11:26
10 серпня в рамках візиту до Стемфордської єпархії відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, зі священиками та дияконами Стемфордської єпархії, що проходила в семінарії Святого Василія Великого.

Зустріч розпочалася із Божественної Літургії, яку Блаженніший Святослав відслужив разом із владикою Павлом (Хомницьким), владикою Богданом (Данило), владикою Василем (Лостеном) та єпархіальним кліром у семінарійній каплиці.

Під час проповіді Предстоятель УГКЦ наголосив, що Боже Слово несе особливу новизну, обновляючи людину і світ. «Христове Євангеліє не є «новою латкою на старій одежині», але через святі Тайни Втаємничення людина стає новим сотворінням у Христі». Архиєрей закликав духовенство перемагати в собі «стару людину» та нести людям оновлене життя в Христі.

По завершенні Літургії Блаженніший Святослав, на прохання спільноти «Матері у молитві» при храмі Святого Юрія в Нью-Йорку, передав настоятелю парафії о. Еміліанові Дорошу, ЧСВВ, мощі блаженного Йосафата Коциловського.

Опісля відбулася зустріч Предстоятеля УГКЦ із духовенством Стемфордської єпархії, під час якої Блаженніший Святослав розповів про виклики, що сьогодні стоять перед УГКЦ на глобальному рівні та перед душпастирями цієї єпархії. Відтак Глава Церкви відвідав український музей, де побачив унікальні експонати та зустрівся з мером м. Стемфорда.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next