АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ звернувся до учасників ІІ Міжнародної конференції «Відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві»

Вівторок, 26 листопада 2019, 11:57
25-27 листопада 2019 року проходить ІІ Міжнародна конференція на тему: «Відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві», яка з благословення владики Василя Тучапця, екзарха Харківського, організована в Харківському екзархаті Патріаршою комісією у справах родини.

«У сучасному глобальному світі завдяки досягненням медицини та пропагуванню здорового способу життя вік людини продовжується. Однак різні фактори впливають на те, що народжуваність зменшується і суспільства старіють – не виняток Україна. Перед Церквою і Державою постають нові виклики, і то щоразу сильніше – як гідно забезпечити духовні та матеріальні потреби людей літнього віку? Наша Церква вже багато років тому почала вивчати це питання та шукати способів для активного й повноцінного життя літніх людей і подолання стереотипів стосовно цієї чисельної частини суспільства», – звернувся у листі Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, до Анни Єви Боднар та до учасників заходу.

І згодом додав:  «Сьогодні ви тут, в Олефірівці, зібралися з різних державних і церковних установ Польщі та України, щоб об’єднати свої зусилля, обмінятися досвідом для продовження реалізації проєкту «Шануй батька і матір…» (був започаткований у 2016 році на Старосамбірщині Львівської області), головною метою якого є відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві. Поставлена мета важлива як для Церкви, так і для Держави».

До слова, учасники конференції – представники соціальних структур державних (Департаменти соціальної політики Львівської, Полтавської, Харківської та Сумської області а також з Польщі), церковних (отці та монаші спільноти Харківського  екзархату та представники Карітасу з України), ВНЗ, що займаються питанням дотичним до тематики конференції.

Місце проведення: Центр санаторного типу «Миргород» (вул. Шевченка, 29), с. Олефірівка (4 км від селища Великі Сорочинці) Миргородський район, Полтавська область.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next