АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ іспанському виданню «Alfayomega»: «Наша місія – свідчити християнські цінності в Європі»

Субота, 18 липня 2015, 23:02
Не те, що ми хочемо ввійти в Європу, а ми повертаємося до Європи. Українська культура - європейська, але протягом століть частина України була виділена з цього контексту.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю виданню «Alfayomega».

Глава УГКЦ відзначив, що для нас Європа набагато ширша, ніж просто Європейський Союз або Європейський Захід. «Це культурний і релігійний простір – християнська Європа. Ми вважаємо, у нас є місія, щоб свідчити християнські цінності в Європі», – наголосив Блаженніший Святослав.

Крім того, Предстоятель УГКЦ зазначив, що мета його візиту - пастирські відвідини українських іммігрантів та зустрічі з іспанською владою, щоб «бути голосом простих людей з України».

На завершення розмови Блаженніший Святослав висловив подяку іспанському народові за солідарність з Україною та українськими мігрантами. Він також попросив, щоб іспанські християни щодня за іспанським часом о 20-й годині молитовно долучалися до українців, які моляться за мир в Україні.

Пригадуємо, що візит Блаженнішого Святослава до Іспанії відбувся 6-14 липня.

Департамент інформації УГКЦ 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next