АКТУАЛЬНО

Глави українських Церков звернулися до українського народу щодо євроінтеграції

Понеділок, 30 вересня 2013, 13:12
Глави провідних Церков і релігійних організацій звернулася до українського народу з приводу європейської інтеграції України.

Зокрема, у Зверненні йдеться, що Україна зараз «стоїть перед вибором шляху свого подальшого розвитку».

«На нашу думку, майбутнє України природно обумовлене нашим історичним корінням – бути незалежною державою в колі вільних європейських народів», – наголошують Глави Церков і релігійних організацій.

Автори документа висловлюють «переконання», що європейський вибір України «не є і не може вважатися протиставленням України нашому історичному сусіду – Росії».

«Сподіваємося, що російський народ і держава визнаватимуть і поважатимуть право України, як незалежної держави, обирати власний шлях у майбутнє – так само, як Україна визнає і поважає незалежність і суверенітет Російської Федерації», – сказано у Зверненні.

Глави українських церков і релігійних організацій свідомі того, що сучасна об’єднана Європа «має не лише здобутки».

«Чимало в ній того, що потребує змін чи виправлення – так само, як і наш власний український дім. Традиційні духовні, культурні, сімейні та моральні цінності, на яких століттями ґрунтувалося життя народів Європи, – дорогоцінний скарб, який ми повинні цінувати, спільно берегти, захищати і примножувати. Знаємо, що в цій справі в Європі у нас є багато однодумців, з якими ми готові об’єднати зусилля», – наголошують автори документа.

Глави Церков висловлюють сподівання, що «через суспільну дискусію Україна обере для себе найкращий шлях розвитку».

«Ми ж будемо молитися, щоби Всевишній дав мудрість і правителям, і всьому народу, та допоміг зробити вірний вибір. До такої молитви закликаємо і всіх наших вірних», – наголосили Глави український Церков і релігійних організацій.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next