АКТУАЛЬНО

«Голос крові, пролитої на цій землі різними народами, ми хочемо перетворити на молитву», – Глава УГКЦ у Бабиному Яру

П'ятниця, 14 травня 2021, 15:07
14 травня 2021 року Україна вперше відзначає День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, спільно з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій узяв участь у молитовному заході, який проходив у Києві в Бабиному Яру.

«Ми сьогодні тут, щоб молитися, – підкреслив головуючий у ВРЦіРО. – Ми, члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, яка об’єднує християн різних конфесій, юдеїв і мусульман в одну раду, хочемо тут, у Бабиному Яру, вперше пережити День пам’яті українців, що рятували євреїв у часи Голокосту, у часи Другої світової війни. Україна і світ назвуть їх згодом праведниками світу».

За словами Блаженнішого Святослава, Бабин Яр сам по собі є посланням Україні і світові.

«Ми хочемо сьогодні це послання, той голос крові, пролитої на цій землі різними народами, представниками різних Церков і релігій, перетворити на молитву», – наголосив Глава УГКЦ.

Відтак Предстоятель промовив заупокійну молитву «Боже духів і всякої плоті» за душі невинно вбитих.

На переконання Блаженнішого Святослава, цей день є нагодою молитовно згадати жертв усіх геноцидів, спричинених людиноненависницькими режимами.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next