АКТУАЛЬНО

Голос пастиря, до якого прислухаються у світі

Понеділок, 29 березня 2021, 10:18
Я мав честь супроводжувати Блаженнішого Святослава під час декількох закордонних поїздок. Вражало те, як ці візити надихали та окрилювали українську громаду, яка слухала голос свого Пастиря.

Але не менший подив викликало те, з якою повагою до Блаженнішого ставилися представники інших народів (чи то дипломати, чи то очільники донорських та благодійних організацій). У Блаженнішому Святославові вони бачать справжнього Пастиря, який дбає про інтереси своєї Церкви та свого народу, що в час підступної дезінформації часто стають об’єктами інформаційних атак. Глава УГКЦ, користаючи із потужної мережі зв’язків Вселенської Церкви, невтомно доносить правду про події в Україні для світової громадськості.

Пригадую, як під час благодійного бенкету в Стемфорді (США) після слів Блаженнішого тодішній консул України в Нью-Йорку сказав: «Ваше Блаженство, одна ваша промова вартує року роботи дипломатів».

Днями перед тим Блаженніший виступав перед учасниками 136-ї Конвенції «Лицарів Колумба» в Балтиморі, у якій брали участь близько 2500 представників різних країн світу. Цей виступ побачили мільйони людей у світі. Тоді, у 2018 році, ще задовго до дезінформаційних кампаній в американські вибори, Глава УГКЦ заявив: «Завдяки інформаційним технологіям сучасні війни не обмежуються конкретними територіями, вони не обмежуються одним континентом, без будь-яких наслідків для тих, хто, здавалося б, далеко. Кожен у західному світі сьогодні відчуває наслідки цієї інформаційної війни, яка спрямована на істину, поширюючи «фейкові новини» і формуючи громадську думку відповідно до злих намірів. На жаль, навіть ваша країна або інші розвинені країни Західної Європи не були врятовані від цих нападів. Будь ласка, пам'ятайте: це не лише наша війна — це війна за людство!».

Ваше Блаженство, молимося, щоб під Вашим проводом наша Церква і надалі розвивалася в усіх куточках світу, де «б’ється українське серце» і де є спрага за Божим Словом в представників інших народів.

о. Володимир Мальчин,
керівник Відділу розвитку та комунікацій,
віцеканцлер Курії Верховного Архиєпископа
Києво-Галицького

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next