АКТУАЛЬНО

Голова Чернівецької ОДА нагородив Чернівецького єпископа Йосафата Мощича почесною відзнакою «Вдячна Буковина»

Понеділок, 20 липня 2020, 12:08
У Чернівцях відбулося чергове засідання Ради Церков Буковини. На засідання Ради прийшов також і голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осадчук.

Урядовець привітав представників релігійних конфесій: «Маю честь і радість знову зустрітися. Від останньої нашої зустрічі пройшла ціла епоха, так здається, що пройшло багато часу і відбулося багато подій. Хочу подякувати всім представникам усіх конфесій за співпрацю в цей складний період. Дуже шкода, що пандемія забрала багатьох, а серед них і представників духовенства і кліру. Пандемія триває, боротьба не завершилася, і ми не знаємо, якою хвилею може вернутися пошесть. Будьмо пильними… Дякую всім вам, що несете мир (Христовий) і ділитеся ним із людьми... Сьогодні особливий день. Рівно тридцять років тому український люд заявив про те, що ми є рівні серед рівних. Народ виявив бажання жити в Незалежній Державі. Була прийнята декларація про суверенність Держави Україна…»

На завершення промови п. Осадчук нагородив священнослужителів різних конфесій почесною відзнакою «Вдячна Буковина» за сумлінне служіння, зразкове виконання своїх обов’язків та підтримку міжконфесійного порозуміння і злагоди у Чернівецькій області, а також із нагоди тридцятої річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України. Високу державну нагороду «Вдячна Буковина» вручили і правлячому єпископові Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафатові Мощичу.

У другій частині засідання Ради Церков секретар Ради Іван Гаврилович Чернушка ще раз пригадав представникам конфесій про відповідальність кожної Церкви за безпеку своїх парафіян в часі пандемії. Опісля Рада Церков розглянула методичні рекомендації із реєстрації статутів релігійних організацій та інші важливі питання порядку денного.

Наступна зустріч Ради Церков Буковини відбудеться під головуванням Чернівецького єпископа Української Греко-Католицької Церкви Йосафата Мощича.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next