АКТУАЛЬНО

Голова Депрелігій закликав спецслужби, міжнародні організації та УПЦ (МП) зробити все для визволення священика УГКЦ із полону

Вівторок, 08 липня 2014, 10:32
Володимир Юшкевич, директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України, звернувся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика.

Окремо він попросив Митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, керівника Донецької єпархії Української Православної Церкви, допомогти в порятунку священика.

«Як стало відомо, 4 липня в Донецьку зник секретар Ради Церков і релігійних організації Донецької області, священик Української Греко-Католицької Церкви Тихон Кульбака. За деякою інформацією, до його зникнення причетні члени терористичної організації "Донецька народна республіка". Перед цим отець неодноразово отримував погрози від проросійськи налаштованих активістів.

Так порушуються основні права людини: на життя, на свободу й особисту недоторканність, на свободу світогляду та віросповідання.

Звертаюся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика. Окремо прошу керівника Донецької єпархії Української Православної Церкви, Митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона допомогти в порятунку священика», – йдеться у документі.

РІСУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next