АКТУАЛЬНО

Голова Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України взяв участь у черговому засіданні профільного підкомітету

П'ятниця, 23 березня 2018, 13:01
22 березня 2018 року у Верховної Ради України відбулося ХІХ засідання робочої групи Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Міністерства юстиції щодо реформування пенітенціарної системи.

Голова Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України протоієрей Костянтин Пантелей виступив з наполегливою пропозицією про збереження Інституту кримінально-виконавчої служби у Києві як закладу для підготовки й підвищення кваліфікації службовців ДКВС і пробації.

Обґрунтування цієї пропозиції базується на необхідності збереження кадрового потенціалу служби у часі тривання реформи через об`єктивний процес втрати кваліфікованих кадрів. Також на можливості взаємодії ІКВС з представниками Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі в процесі навчання службовців. Така співпраця відповідає високим морально-психологічним вимогам до працівників системи й триває вже третій рік. Саме міжконфесійний та міжрелігійний формат Душпастирської ради є запорукою ідеального втілення принципу відокремлення держави від церкви, а церкви від держави. У центрі уваги є гідність людини, яку слід зберігати і боронити за будь-яких обставин. І це стосується в`язнів, але й персоналу.

Відтік кадрів з системи - постійний процес, обумовлений низькими стандартами матеріального забезпечення, непростими умовами несення служби та наднормовими навантаженнями, які впливають на особу працівників так сильно, що мало хто готовий віддавати цій службі понад 5 років свого життя. Кадровий голод системи - процес небезпечний для її функціювання. Низька кваліфікація та відсутність морально-психологічного впливу у процесі професійної підготовки кадрів, відсутність програми духовної і психологічної реабілітації від негативних чинників несення служби неминуче відзеркалюються на персоналі ДКВС і на самих в`язнях.

Під час засідання робочої групи профільного підкомітету про причини кадрової кризи та відсутність соціального діалогу з органами Міністерства юстиції доповів голова національної профспілки працівників пенітенціарної системи Олег Андрієнко. Він проінформував присутніх про стан виконання Галузевої угоди в ДКВС і колективних договорів на місцях в частині соціально-правового захисту персоналу ДКВС. Необхідність соціального діалогу є обов`язком влади.

На засіданні робоча група прийняла для вивчення доповідь про становище осіб, які перебували та продовжують перебувати в установах виконання покарань та в місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях, Криму та ознайомилась з результати перевірки стану додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства державними установами Південо-Східного міжрегіонального управління з питань кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції у Запорізькій області.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next