АКТУАЛЬНО

Голова Комісії родини Луцького екзархату зініціював акцію «Парафія у молитві»

Четвер, 19 березня 2020, 13:19
«У нашій Церкві є вже досвід: коли були переслідування, то люди більше молилися вдома, сімейно. Ми зараз не маємо переслідування, але маємо випробовування нашої віри, в якому Господь щось хоче до нас сказати. Можливо, це момент, в якому зміцніють наші родини, бо творячи спільну молитву, читаючи Святе Писання, приділяючи час і для Бога, і для членів сім’ї, ми зможемо запросити Бога в наші стосунки, які часто є дуже складними. … Батьки мають сьогодні унікальну можливість показати для своїх дітей добрий приклад молитви, який залишиться на все життя», – каже голова Комісії у справах родини Луцького екзархату о. Андрій Коваль.

У Дубно, з храму, через сторінку на Фейсбуці о. Андрій розпочав щоденну молитву на вервиці о 21:00 спільно зі своїми парафіянами. Кожен священник, на думку ієрея, використовуючи новітні технології, може вибрати різні варіанти, щоб у цей непростий час бути із своїми вірними та підтримувати їх.

На заклик о. Андрія була запроваджена ще одна ініціатива – цілодобова молитва. У парафіяльній групі Viber був створений графік – по пів години на кожногоучасника, і сформувався осередок людей, які постійно моляться. Вимог щодо якоїсь конкретної молитви нема, головне, щоб кожен підтримував її у відповідний час. Через групу у Viber можна спостерігати за перебігом безперервної молитви. «У нас на деякі години є і по двоє людей – обмежень у цьому ставити не потрібно. Ця молитва буде звершуватись дев’ять днів як Дев’ятниця в час загрози коронавірусу. За потреби буде продовжена, формуючи знову список на наступну Дев’ятницю», – розповідає о. Андрій і заохочує усіх священників об’єднувати родини у спільній молитві в той час, коли присутність духовного пастиря навіть віртуально «може підтримати і слабких, і сильних».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next