АКТУАЛЬНО

Голова Комітету з питань екології звершив Божественну Літургію в наміренні захисників природи

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 15:37
16 - 17 жовтня в Івано-Франківську відбулася чергова робоча зустріч єпархіальних (екзархальних) референтів з питань екології УГКЦ, в рамках якої було підбито підсумки співпраці після проведення установчої зустрічі, яка відбулася 11 червня 2013 року.

17 жовтня було відзначено 5-ту річницю Бюро УГКЦ з питань екології. Зокрема, було відслужено Архиєрейську Літургію в наміренні всіх тих, хто здійснює служіння для збереження Божого створіння. Молитву очолив владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовквівський, голова Комітету з питань екології Синоду Єпископів УГКЦ, у співслужінні з єпархіальними референтами з питань екології та за участю переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння».

Під час зустрічей було презентовано результати екологічних консультацій Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), в яких узяв участь керівник Бюро УГКЦ з питань екології 18 вересня у Люксембурзі, а також нові видання та напрацювання Екобюро за останні місяці, а рівно ж і плани на майбутнє у контексті Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Присутні поділилися першими успіхами та плодами служіння для збереження створіння на єпархіальному (екзархальному) рівні у потрійному вимірі життя та діяльності Церкви, а саме: проголошенні Божого Слова, літургійно-сакраментальному житті та дияконії, кожен з яких має свої властиві екологічні імплікації. Учасники зустрічі обмінялися думками та ідеями щодо спільних зусиль та оптимізації майбутнього служіння для збереження створіння.

Повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

* Світлина: нагородження переможців конкурсу «Відповідальність за створіння»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next