АКТУАЛЬНО

Голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн узяв участь у робочій зустрічі групи «Примирення»

П'ятниця, 01 лютого 2013, 12:14
28-30 січня 2013 року в приміщенні Польської екуменічної ради у Варшаві відбулося робоче засідання Міжнародної екуменічної групи «Примирення в Європі – завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині».
28-30 січня 2013 року в приміщенні Польської екуменічної ради у Варшаві відбулося робоче засідання Міжнародної екуменічної групи «Примирення в Європі – завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині». У зустрічі взяли участь представники Німецької Євангельської Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України та Польщі, Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом), Білоруської Православної Церкви, Польської Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви. Українську Греко-Католицьку Церкву на засіданні представляв о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності християн. Під час зустрічі було обговорено результати Міжнародної групи «Примирення» в 2012 році і плани на 2013 рік. Особливу увагу учасники зустрічі присвятили торішній Міжнародній конференції «Мистецтво співіснування християн. Уроки історії і виклики сьогодення», що відбулася в жовтні 2012 року в Україні та була присвячена розгляду практичних ініціатив, які об’єднують християн різних конфесій, дозволяють їм працювати разом та пізнавати одне одного. Після цього відбулося обговорення підготовки конференції, яку планують провести в Польщі в 2013 році на базі Польської Православної Церкви та звернути увагу на певні проекти примирення між Церквами та народами, котрі відбулися в минулі роки між європейськими державами.

Комісія УГКЦ у справах єдності християн

Довідка: Ініціатива «Примирення» вийшла у 1974 році від Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви та Польської екуменічної ради для примирення сусідніх Польщі та Німеччини, чиї відносини були обтяжені спогадами про Другу світову війну. У 1995 році ініціатива була розширена завдяки новим учасникам - Україні та Білорусі. Так виник проект «Примирення в Європі – завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині», який у 1997 році був представлений на Другому Європейському екуменічному зібранні в м. Граці (Австрія).
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next