АКТУАЛЬНО

Голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання взяла участь у роботі Генеральної асамблеї Європейського комітету католицької освіти (СЕЕС)

Вівторок, 23 квітня 2013, 12:26
19-20 квітня 2013 року голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання с. Христофора Буштин, СНДМ, взяла участь у роботі Генеральної асамблеї Європейського комітету католицької освіти (СЕЕС), що проходила в Брюсселі. Темою зустрічі було питання християнської формації вчителя, зокрема вчителя католицьких шкіл. Про це повідомили в секретаріаті Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання.
19-20 квітня 2013 року голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання с. Христофора Буштин, СНДМ, взяла участь у роботі Генеральної асамблеї Європейського комітету католицької освіти (СЕЕС), що проходила в Брюсселі. Темою зустрічі було питання християнської формації вчителя, зокрема вчителя католицьких шкіл. Про це повідомили в секретаріаті Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання. Доповідачі засідань Асамблеї зверталися також до і теми ідентичності католицької школи в сучасній Європі. Стосовно ролі та змісту роботи католицької школи високоповажний  гість заходу Герман Ван Ромпей, Президент Ради Європи, який також є випускником католицької єзуїтської школи, відзначив, що сьогодні в Європі католицькі школи є дуже важливими, бо своєю діяльністю вони вносять у суспільство християнські цінності та підтверджують  їх через роботу вчителів і керівництва цих шкіл. Важливим аспектом роботи Асамблеї було прощання з її довголітнім Генеральним секретарем Етьєном Верхаком. Сестра Христофора, яка представила українське членство у СЕЕС, подякувала п. Верхаку за його служіння і турботу про українське католицьке шкільництво й вручила йому ікону святого архидиякона Степана, чим підкреслила його тривале й віддане служіння в євангельській місії Церкви  в освітній сфері.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next