АКТУАЛЬНО

Голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання взяла участь в роботі Конгресу, присвяченому школі в Європі

Вівторок, 20 травня 2014, 11:19
«Християнське формування та духовний супровід вчителів-католиків» - під такою назвою відбувся Конгрес, присвячений школі в Європі 15-18 травня 2014 року в Сараєво (Боснія і Герцеговина). Захід відбувся з ініціативи Рада Єпископської Конференції Європи (ССЕЕ) та Європейського комітету католицької освіти (CEEC).

Голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання с. Христофора Буштин, СНДМ, взяла участь в роботі конгресу та роботі Генеральної асамблеї Європейського комітету католицької освіти (CEEC), в якому Україна є членом близько семи років. Під час Генеральної асамблеї 17 травня с. Христофора розповіла делегатам з європейських країн про революцію гідності останніх місяців в Україні. Делегати висловили свою солідарність та молитовну підтримку для українського народу в ці складні часи. 

"Вчителі в школі Ісуса" - це не просто метафора формування або збільшення духовного компетенції поряд інших умінь і якостей вчителя. Ми повинні дістатися до школи Ісуса, бо Він знаходиться в серці кожного навчання і виховання", - пише кардинал Зенон Грохолевський, префект Конгрегації католицької освіти, в листі, адресованому учасникам цього заходу. У тексті кардинал нагадав, що "християнське виховання вчителів і їх духовний супровід є одним з найскладніших викликів". Це питання фокусується у трьох конкретних аспектах католицької освіти, що характеризують також католицького вчителя. По-перше – це ідентичність, тобто його "професійна свідомість", яка "вписана в ДНК ідентичності та полягає в розумінні своєї роботи як співпраці з Богом"; по-друге, його завдання формування гармонійну і цілісну особу; і, нарешті, "тісний зв'язок між педагогічною діяльністю вчителів та євангелізацією, адже католицька освіта є важливою складовою спасительної місії Церкви.

Програму, список учасників, документи доповідей і фотографій можна знайти на веб-сайті ССЕЕ: www.ccee.eu.

фоторепортаж

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next