АКТУАЛЬНО

Голова Комісії УГКЦ у справах родини і мирян зустрівся із лідерами мирянських рухів та організацій, які діють у Стрийській єпархії

Четвер, 17 грудня 2020, 11:31
15 грудня 2020 року в м. Стрию відбулася зустріч представників Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни, а також мирянських рухів та організацій, які діють у Стрийській єпархії, з новопризначеним головою Комісії УГКЦ у справах родини і мирян п. Юрієм Підлісним.

На зустрічі був преосвященний владика Тарас Сеньків, який поблагословив учасників і висловив сподівання щодо успішної реалізації запланованих ініціатив, що допомагатимуть нашим мирянам і, зокрема родинам, ставати активними членами Церкви.

Звертаючись до присутніх, п. Юрій Підлісний представив своє бачення подальшого розвитку Комісії, вказавши на основні напрямки, а саме  – поширення суспільного вчення Католицької Церкви, допомога священникам, єпископам в опіці та супроводі родин, а також залучення мирян і родин через організацію прородинних заходів у єпархіях та активну їх участь у сприянні розвитку прородинної політики.

Відтак представники Стрийської єпархії поділилися своїми напрацюваннями та пропозиціями: ректор Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни о. Тарас Бабій представив діяльність і подальші плани Інституту, п. Петро Маковський розповів про діяльність і соціальні ініціативи БФ «Рідня» з активним залученням родин та мирян. Як підсумок, усі присутні домовилися про подальшу активну співпрацю та розвиток, наслідком якої буде ще більше поширення християнських цінностей серед вірних нашої Церкви.

Нагадаємо, що 12 жовтня цього року Блаженніший Святослав об’єднав три комісії Української Греко-Католицької Церкви: у справах родини, «Справедливість і мир» та у справах мирян – в одну Комісію УГКЦ у справах родини і мирян. Головою Комісії Глава Церкви іменував п. Юрія Підлісного. У Стрийській єпархії завдання, які виконували ці комісії, передали Єпархіальному інститутові душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни.

Пресслужба Стрийської єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next