АКТУАЛЬНО

Голова Пасторально-міграційного відділу розповів про місійну діяльність УГКЦ студентам Тернопільської семінарії

П'ятниця, 21 лютого 2020, 16:03
Голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус у рамках традиційних відвідин ПМВ усіх семінарій УГКЦ для плекання місійного духу та інформування про сучасні потреби для служіння відвідав Тернопільську вищу духовну семінарію імені патріарха Йосифа Сліпого.

«Для місійної діяльності треба мати покликання, бажання робити щось більше і їхати туди, де вас, можливо, навіть не чекають. Люди будуть і згодом буде чудова громада. Але треба розшукати тих людей. Це служіння перегукується з тим, як служив Ісус Христос. Він просто йшов у народ і збирав тих, які шукають Бога у своєму житті. І завдання священника, якого ПМВ направляє в ту чи ту країну душпастирювати, - насамперед зібрати всіх тих наших вірних, які розсіяні в тій місцевості, заохотити їх ходити до Церкви, організувати школу. Такому священнику потрібно мати якості не тільки доброго пастиря, а й лідерські якості», - зазначив архиєрей.

Розповідаючи про сьогоднішні потреби для служіння за кордоном, голова ПМВ відзначив, що на сьогодні потрібно десять священників, зокрема для душпастирства на Кіпрі, у ПАР, Туреччині, Словаччині, Іспанії, Сингапурі, Естонії.

Відповідаючи на запитання семінаристів, чи йдеться про одружених чи неодружених священників, єпископ зазначив, що є країни, які починають відкрито дивитися на одружене священство і приймають одружених священників. «Наприклад, у Греції, в Афінах, місцевий єпископ готовий прийняти одруженого священника із сім’єю, щоб він жив при парафії і служив для українців. Зараз, наприклад, ми думаємо над Словаччиною. Місцева влада дає нам у користування церкву в Братиславі. Маємо кандидатів на служіння. І там теж може бути одружений священник», - зауважив владика Степан.

Голова ПМВ також розповів про співпрацю з римо-католицькими єпископами: «Оскільки ми працюємо у країнах, де немає структур нашої Церкви, немає єпископа, тож коли ми відправляємо на служіння нашого священника, то комунікуємо з місцевою римо-католицькою ієрархією. Якщо є Східні Католицькі Церкви - ми з ним теж взаємодіємо. І часто вони допомагають нам у наданні в оренду приміщення. У деяких країнах священник отримує платню від місцевого єпископа чи від держави».

«Церква вас потребує. Не так Церква, як Господь Бог. Якщо ви сьогодні тут - це є ваше. І важливо, щоби ви цей скарб, це покликання, про яке апостол Павло каже, що «ми носимо у глиняних посудинах» - щоби ми належно його пронесли і ніколи не випускали з рук. Священники потрібні завжди в різних точках світу, там, де є наші вірні. Люди потребують біля себе душпастиря. І ми повинні йти туди, де Господь нас потребує для інших людей», - закликав семінаристів владика Степан.

У зустрічі також взяли участь працівники ПМВ о. Андрій Гах та о. Роман Ільницький і ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next