АКТУАЛЬНО

Голова Патріаршої комісії у справах духовенства відвідав колегії в німецькому Айхштеті та італійському Римі

Четвер, 19 травня 2022, 19:02
Від 11 до 17 травня 2022 року владика Богдан Данило, голова Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ, відвідував колегії в Німеччині та Італії, де проживають семінаристи УГКЦ.

Важливо зауважити, що протягом 18-19 травня 2022 року відбудеться щорічна зустріч Патріаршої комісії у справах духовенства у форматі онлайн, основна мета якої – сформулювати підсумки попередньої діяльності та проведених ініціатив, а також – визначити пріоритетні напрямки роботи на майбутнє. З огляду на те, що одним із найважливіших питань зустрічі буде формація та вищі академічні студії семінаристів, владика Богдан вирішив відвідати колегії УГКЦ в Європі та зустрітися із семінаристами цих закладів.

Візит владики Богдана розпочався з відвідин резиденції владики Богдана Дзюраха, апостольського екзарха в Німеччині та країнах Скандинавії. Невдовзі після цього владика Богдан зупинився у Східній колегії м. Айхштет, де зустрівся з семінаристами. Основною темою розмови та дискусії із семінаристами та студентами цієї колегії була важливість вищих богословських студій, шляхи впровадження відповідних студій у пасторальному, духовному та інтелектуальному служіннях для Української Греко-Католицької Церкви.

Вищезгадана тема залишилася актуальною для обговорення під час зустрічі владики Богдана Данила з проф. Томасом Кремером, викладачем богословських студій Католицького університету м. Айхштет. Цей університет надає унікальну можливість українським семінаристам та іншим студентам отримати не лише якісну богословську освіту, а й відповідну духовну формацію.

Також під час цього візиту владика Богдан зустрівся з місцевим єпископом дієцезії Айхштету Ґреґором Марією Францом Ганке. Під час перемовин місцевий єпископ підкреслив, що Східна колегія є особливою інституцією для плекання духовної, інтелектуальної та світоглядної формації майбутніх священнослужителів.

В останній день перебування в Німеччині владика Богдан співслужив Божественну Літургію із владикою Іваном Куликом та владикою Тарасом Сеньківим. Після Літургії владика Богдан Данило зустрівся з вимушено переселеними громадянами України, що перебувають у Мюнхені через війну в Україні.

Протягом 16-17 травня владика Богдан Данило продовжив свій візит в Італії. Мета цього візиту полягала у відвідинах Конгрегації для Східних Церков та Конгрегації у справах духовенства, а також зустрічі з українськими семінаристами Папської української колегії святого Йосафата.

Під час зустрічі владики Богдани Данила та кардинала Леонардо Сандрі було обговорено діяльність Патріаршої комісії у справах духовенства. Владика Богдан передав для ознайомлення два нові документи комісії: «Підготовка кандидатів до священства в УГКЦ з урахуванням викликів та особливостей сучасної культури», «Синодальні візитації семінарій УГКЦ».

Також цього дня владика Богдан зустрівся з новопризначеним секретарем-єпископом Конгрегації у справах духовенства Андресом Ґабріелем Феррада Морейра. Під час розмови було зазначено шляхи співпраці в контексті оновленої професійної динаміки. Крім того, владика Богдан залишив для Конгрегації такі документи: «Підготовка кандидатів до священства в УГКЦ з урахуванням викликів та особливостей сучасної культури», «Синодальні візитації семінарій УГКЦ».

Після вищезгаданого візиту владика Богдан відвідав курію Апостольського екзархату в Римі. Під час спілкування владика поділився викликами, з якими зіштовхуються священнослужителі під час душпастирства для українців у США в період війни в Україні, та ініціативами щодо гуманітарної допомоги нашим співгромадянам.

Отець-протосинкел Теодозій Грень розповів владиці про діяльність духовенства та вірян Апостольського екзархату в співпраці з різними інституціями Італії для допомоги українцям, які через війну віднайшли притулок в цій країні.

В останній день візиту до Рима владика Богдан Данило відвідав Папську українську колегію святого Йосафата та зустрівся із семінаристами. Підкресливши важливість та унікальну цінність для майбутнього УГКЦ кожної вибраної семінаристами вищої студії навчання та напрямку академічного розвитку, владика Богдан мотивував їх сміливо продовжувати навчання, розвивати свої таланти та ініціативи.

По завершенню візитації владика Богдан прибув до м. Перемишль (Польща), де братиме участь в онлайн-зустрічі Патріаршої комісії у справах духовенства.

Пресслужба Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next