АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ провів онлайн-зустріч з командою Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою

П'ятниця, 05 червня 2020, 14:44
Голова ПМВ владика Степан Сус провів онлайн-зустріч з командою Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Зустріч стала передумовою старту нового етапу співпраці між Пасторально-міграційним відділом УГКЦ та МІОКом, яка охоплює вже майже десятиліття ефективної взаємодії на різних рівнях, партнерства у рамках численних заходів та проєктів.

Владика Степан наголосив, що світове українство сьогодні вражає масштабом діяльності українських громад у світі, які зуміли не лише проявити себе в різних культурах, системах та цивілізаціях, а й об’єднали навколо українських цінностей представників інших національних спільнот.

Єпископ наголосив, що основним завданнями ПМВ УГКЦ є опікуватися українськими громадами та віруючими поза межами України, дбати про їхній формат життя та діяльності. У цьому контексті актуальною є реалізація спільних дослідницьких проєктів з МІОКом із вивчення українських громад за кордоном.

Зі свого боку директорка МІОКу Ірина Ключковська зазначила, що мотиваційний заклик владики Степана починати кожен ранок словами «Я можу!» максимально співзвучний із щоденною роботою Інституту. Адже попри всі виклики, МІОК завжди ставить перед собою амбітні плани, працює «не завдяки, а всупереч» для допомоги українській діаспорі та трудовим мігрантам.

Ірина Ключковська наголосила на тяглості співпраці МІОКу та ПМВ УГКЦ у минулому та актуальності спільної дії в сучасних умовах. Директорка МІОКу запросила владику Степана познайомитися з проєктами Інституту та обговорити майбутні напрями співпраці.

Учасники зустрічі обговорили спільні майбутні кроки, зокрема в освітньому напрямі в рамках співпраці у проєкті МІОКу «Український освітній всесвіт (інтерактивна карта та форум українознавчих освітніх закладів)», партнером якого став Пасторально-міграційний відділ УГКЦ. Співробітники Інституту: Оксана П’ятковська, Олена Мицько, Оксана Трумко та Андрій Яців – розповіли проосновні напрями діяльності та проєкти Інституту.

Сторони погодилися продовжити комунікацію і реалізацію нових ідей та планів для подолання актуальних викликів та забезпечення потреб світового українства.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next