АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ семінаристам Івано-Франківська: «Не бійтеся бути новаторами»

Середа, 19 лютого 2020, 12:01
«Не бійтеся бути новаторами. Правда Господня незмінна, але методи, як її донести, ми маємо право вибирати», - сказав голова ПМВ владика Степан Сус під час зустрічі зі студентами Івано-Франківської духовної семінарії.

Зустріч, у якій також взяли участь працівники ПМВ о. Андрій Гах, о. Роман Ільницький та ректор семінарії прот. Роман Микієвич, відбулася в рамках традиційних відвідин ПМВ усіх семінарій УГКЦ для плекання місійного духу та інформування про сучасні потреби служіння.

«Наша Церква не закрита сама в собі. Хто хоче розвиватися, зростати, бути ефективним – має не боятися виходити із зони власного комфорту. Основна мета перебування в семінарії – навчитися служити Богові та людям. І протягом всього життя, всього вашого служіння ви повинні вчитися виходити за межі власного комфорту, за межі власних парафій», – зазначив владика Степан, звертаючись до семінаристів.

Єпископ підкреслив, що Церква XXI століття має бути мобільна, гнучка і реагувати на всі виклики сьогодення. «На мою думку, концепція капеланського служіння – іти до людей, бути з ними, з ними працювати, бути відкритими. Першим капеланом був Ісус Христос. Він не сидів у синагозі і не казав: «Ходіть всі сюди – Я ваш Учитель». Він ішов до людей – і ми так само маємо робити», – наголосив голова ПМВ.

Розповідаючи про діяльність ПМВ, владика відзначив, що на сьогодні відділ опікується українцями в різних куточках світу – в Європі, Азії і Африці, де ще немає ієрархічних структур УГКЦ.

«Є багато місць, де українці чекають на свого душпастиря. Ми щойно їхали до вас і зателефонували з Тенеріфе. Є українці, але немає української Церкви і школи. Просять священника», – розповів єпископ.

«Я вас заохочую, щоби під час перебування в семінарії ви справді думали над тим, що можете зробити для нашої Церкви, які ще є прогалини в нашому душпастирстві, що ми можемо особливого запропонувати нашій Церкві в XXI столітті – підходи, методи. Не бійтеся бути новаторами. Правда Господня незмінна, але методи, як її донести, ми маємо право вибирати», – зауважив голова ПМВ.

Отець Андрій Гах презентував діяльність ПМВ, розповів про географію душпастирства, представив напрями й особливості праці. Зокрема, розповів про проведення спецкурсу для семінаристів передостаннього року навчання, який ПМВ щорічно організовує, щоб ознайомити майбутніх душпастирів із можливостями та особливостями служіння для вірних УГКЦ за межами України. Згадав також про духовно-формаційні семінари для священників-місіонерів і Форуми мігрантів УГКЦ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pmv.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next