АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ у Відні: «Церква - це місце нашої вдячності»

Понеділок, 06 липня 2020, 13:48
Голова ПМВ владика Степан Сус відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Пресвятої родини для новоствореної української громади у Відні. Із ним співслужили: вікарій для східних католиків в Австрії о. Юрій Коласа, о. Любомир Дутка, о. Тарас Шагала, о. Андрій Євчук та секретар ПМВ о. Роман Ільницький.

«Коли ми чуємо слово «Церква», то переважно уявляємо собі величаву будівлю з каменю або дерева, де ми маємо нагоду прийти і побути з Богом. Інше розуміння цього поняття - це спільнота людей, різних за своїми смаками, фахом, баченням, але яких об’єднує віра в Бога», - зазначив владика Степан.

Роздумуючи над тим, навіщо потрібно йти до Церкви, єпископ зауважив: передусім щоб не бути самотнім, а прийти і бути разом однією великою родиною. «З іншого боку, ми приходимо подякувати Богові за все, що є в нашому житті. Деякі отці Церкви кажуть: ти не мусиш у Бога просити, достатньо лишень дякувати за все, а Він сам дасть усе, що тобі потрібно», - наголосив голова ПМВ.

Владика також передав українській спільноті храму Пресвятої родини подарунок Глави УГКЦ для храму Святої Варвари - антимінс із мощами Йосафата Кунцевича. І після Літургії поспілкувався з громадою.

24 травня 2020 року у храмі Пресвятої родини при парафії Нойотакринг (Neuottakring) у Відні відбулося перше Богослужіння українською мовою для нової громади вірних УГКЦ. Це вже друга українська громада у столиці Австрії. (Перша парафія УГКЦ у Відні - Святої Варвари). Потреба у новій громаді постала через постійне зростання числа вірних в Австрії.

pmv.ugcc.org.ua


ТЕГИ: ПМВ, Австрія
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next