АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ УГКЦ узяв участь у зустрічі відповідальних за душпастирство мігрантів у країнах Європи

Четвер, 05 грудня 2013, 12:18
Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу, та о. Андрій Гах, секретар ПМВ взяли участь у зустрічі відповідальних за душпастирство мігрантів у країнах Європи, що відбулася у м. Валетта (Мальта).

Захід організовано Відділом у справі мігрантів Комісії «Карітас ін верітате», що при Раді Єпископських Конференцій Європи. У зустрічі взяли участь відповідальні за міграцію з 20 країн Європи.

«Кожна 7-ма особа у світі є мігрантом», - такі статистичні дані навів кардинал Антоніо Марія Вельо, президент Папської ради в справі душпастирства мігрантів. Також на зустрічі виступили з доповідями о. Альфред Велла, директор комісії «Мальта Емігрантс» (Мальта), о. Джанкарло Перего, генеральний директор «Fondazione Migrantes», (Італія), п. Чечілія Тайлор-Камара, Бюро мігрантів, Єпископська Конференція Англії.

Головною темою зустрічі було «Душпастирство мігрантів та біженців: інтеграція і замкнення». У доповідях, окрім наведення статистичних даних міграційних хвиль в Європі, було зосереджено особливу увагу на переосмисленні душпастирського служіння, враховуючи сучасні виклики й труднощі. Особливо пригадувалися слова папи Франциска, який наголошує, що Церква не має кордонів і Слово Боже має однаково проголошуватися для всіх людей.

 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next