АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ відвідав Капеланію УГКЦ у Португалії

П'ятниця, 13 грудня 2013, 18:50
Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, та о. Андрій Гах, секретар ПМВ, відвідали Капеланію УГКЦ у Португалії. Візит відбувся в рамках проведення Форуму священиків, які душпастирюють у Західній Європі, що проходив у Фатімі з 2 по 4 грудня 2013 року.

Під час візиту владика Йосиф відвідав церковні громади міст Лісабона та Самора-де-Кореіа. Церковна громада в містечку Самора-де-Кореіа щойно створена, нею опікується о. Тарас Гайванюк.  Крім того, єпископ побував в одній із шкіл, яка входить до асоціації Міжнародної української школи і в якій навчаються діти як початкових класів, так і старшокласники (усього 180 осіб).

Перебуючи на Португальській землі, голова ПМВ мав офіційні зустрічі з Патріархом Лісабона Мануелем Хосе Клементе, відповідальним за мігрантів у Єпископській Конференції Португалії преосв. Антоніо Віталіно, послом України в Португалї Олександром Никоненком та головою Спілки українців Португалії Павлом Садохою. Особливим моментом була зустріч зі священиками Капеланії УГКЦ в Португалії (зараз душпастирює 10 священиків).

Теми, порушені та обговорені під час візиту владики Йосифа, стосувалися, зокрема, стану душпастирювання в Португалії, викликів суспільного життя та подій, які відбуваються на Майдані.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next