АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ відвідав молдовські Бельці і зустрівся з консулом

Неділя, 21 лютого 2021, 08:21
Нашими парафіянами за кордоном є українці, які спілкуються різними мовами, але мають українську душу і намагаються розмовляти українською мовою.

У багатьох країнах УГКЦ стає місцем, де українці найперше об’єднуються. Про це заявив голова ПМВ владика Степан Сус під час зустрічі з Консулом України у м. Бельці Олегом Євдокимовим.

У рамках душпастирського візиту до Молдови владика Степан відвідав Бельці, 23 відсотки населення міста – українці.

Єпископ розповів Консулу про діяльність ПМВ і подякував йому за дипломатичну працю і співпрацю з місцевими священниками УГКЦ.

«У Молдові українцями греко-католиками опікуються два священники. Католицька Церква тут має 20 тисяч вірних, водночас це друга релігійна конфесія. Наше завдання - допомогти нашим отцям і через них, можливо, і вам.,щоби ми формували українську громаду тут, у Молдові», - зазначив владика Степан.

Голова ПМВ також відзначив важливість праці з молоддю та дітьми і запропонував розглянути можливість проведення літніх таборів на території України для дітей українців, які мешкають у Молдові.

Відтак Консул подякував єпископу за духовну опіку українцями у Молдові. «Можливо, не відразу відчувається результат вашої роботи, але на перспективу це дуже важливо. Отець Роман Поправка завжди відгукувався, приїжджати до нас у Бельці на різні заходи. Для нас дуже важливо, щоби Боже Слово тут звучало українською мовою. Тут дуже багато українців», - зауважив Олег Євдокимов.

Він також відзначив, що Консульство України у Бельцях активно пропагує українську мову і культуру, проводить різноманітні заходи, відвідує школи і ліцеї, де навчаються етнічні українці. Завдяки такій промоції минулого року до Бельцького педагогічного університету імені Алеку Руссо на відділення української мови та літератури вступили 15 студентів.

У зустрічі також взяли участь душпастирі українців греко-католиків у Молдові о. Роман Поправка і о. Ігор Плевський, секретар ПМВ о. Роман Ільницький, а також керівництво Союзу українців Молдови «Заповіт».

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next