АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ відвідав Угорщину

Вівторок, 17 лютого 2015, 16:12
Представники Пасторально-міграційного відділу УГКЦ здійснили візит до Угорщини. У делегації взяли участь: голова ПМВ владика Йосиф (Мілян), секретар ПМВ о. Андрій Гах, душпастир для українців Угорщини о. Дам'ян Габорій та богослов Роман Улей.

У рамках візиту відбулися робочі зустрічі з ієрархією Угорської Греко-Католицької Церкви, зокрема з  вл. Філіпом Кочішем, Єпархом Гайдудорозьким, та вл. Атанасієм Орошем, Апостольським екзархом в Мішкольці. На зустрічах обговорювався стан душпастирської опіки для українців греко-католиків в Угорщині та подальші перспективи розвитку громад у співпраці з місцевою Церквою. Угорські владики запевнили про відкритість до співпраці та висловили занепокоєння щодо ситуації в Україні, запевняючи, що всією своєю Церквою моляться і молитимуться надалі в наміренні миру на теренах України.

Основною подією під час візиту була проща з іконою Богородиці Неустанної Помочі, яка є покровителькою українців в Угорщині. Проща відбулася в Мішкольці, у храмі Святого Єфрема. Владика Йосиф Мілян очолив Святу Літургію та Молебень до Богородиці, із ним співслужили отці, члени делегації, та священики місцевої Церкви. У прощі взяли участь українці з Будапешта, Мішкольца та інших міст Угорщини, голови Державного самоврядування українців Угорщини з Будапешта і Мішкольца, представники мерії Мішкольца та миряни Угорської Церкви.

У свято Стрітення Господня владика Йосиф очолив Святу Літургію в храмі святого Флоріана в Будапешті, під час якої традиційно відбулося освячення свічок. Голова ПМВ також відслужив панахиду за душі загиблих українських воїнів. Після служби владика відвідав Державне самоврядування українців Угорщини і Центр українства та зустрівся з громадою Будапешта.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next