АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ зустрівся з Апостольським нунцієм у Словаччині та Послом України в Словацькій Республіці

П'ятниця, 03 липня 2020, 18:48
Голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус розпочав душпастирський візит до українців-греко-католиків Словаччини та Австії і зустрівся з Апостольським нунцієм у Словаччині архиєпископом Джакомо Гвідо Оттонелло.

На зустрічі владика розповів нунцію про наміри започаткувати стале служіння для українців-греко-католиків у Словаччині. Архиєпископ радісно сприйняв таку ініціативу і запевнив представників ПМВ у своїй підтримці. Він подякував, що УГКЦ дбає про своїх вірних, які перебувають за межами рідної країни.

У зустрічі також взяли участь секретар Апостольської нунціатури в Словаччині о. Андрій Євчук та секретар ПМВ о. Роман Ільницький.

Крім того, голова ПМВ зустрівся з Послом України в Словацькій Республіці Юрієм Мушкою.

Посол подякував владиці Степанові за сприяння, яке УГКЦ надає українцям, що живуть і працюють у Словаччині, та підтримку в організації у Братиславі богослужінь українською мовою.

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання, що виникають у зв’язку із сучасним станом української міграції, забезпечення релігійних потреб українців за кордоном, у т.ч. в Словацькій Республіці, релігійну ситуацію в державі та спільні ініціативи, які планується реалізувати у Словаччині.

Сторони обговорили питання розвитку сталого душпастирства для українців греко-католиків у Словаччині.  Посольство вже здійснило певні кроки у цьому напрямку і в дипломатичному представництві України в Братиславі запевнили, що надалі сприятимуть УГКЦ щодо налагодження постійного служіння в цій країні.

У зустрічі також взяли участь секретар Апостольської нунціатури в Словаччині о. Андрій Євчук, вікарій для східних католиків в Австрії о. Юрій Коласа та секретар ПМВ о. Роман Ільницький.

Це перший душпастирський візит владики Степана до Словаччини у статусі голови Пасторально-міграційного відділу.

http://pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next