АКТУАЛЬНО

Голова ПМВ зустрівся з Послом України в Литві

П'ятниця, 02 жовтня 2020, 09:27
У рамках душпастирського візиту до Литви голова ПМВ владика Степан Сус зустрівся з Послом України в Литві Володимиром Яценківським.

Дипломат подякував єпископу за сприяння, що його Українська Греко-Католицька Церква надає українцям, які живуть і працюють у Литві. І підкреслив особливу роль УГКЦ для української громади.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання, релігійну ситуацію в державі та спільні ініціативи, які планується реалізувати в майбутньому.

«У розмові підсумували життя та діяльність УГКЦ у Литві, обговорили організацію дитячих літніх та зимових таборів, працю із студентською молоддю, розвиток нових громад», - розповів владика Степан.

Голова ПМВ також висловив велику вдячність отцям василіанам, які за прикладом святого Йосафата Кунцевича активно ведуть душпастирську діяльність у Литві.

У зустрічі також взяли участь настоятель монастиря Пресвятої Трійці у Вільнюсі о. Микола Козелківський, ЧСВВ, заступник голови ПМВ о. Андрій Гах та секретар ПМВ о. Роман Ільницький.

На сьогодні в Литві мешкає 64 тисячі українців.

pmv.ugcc.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next