АКТУАЛЬНО

Голова Івано-Франківської обласної ради прочитав відкриту лекцію для студентів духовної семінарії

Середа, 04 березня 2020, 15:05
3 березня в Івано-Франківській духовній семінарії відкриту лекцію на тему «Український націоналізм та християнство» прочитав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Участь у лекції взяв також Івано-Франківський митрополит Володимир Війтишин разом із представниками архиєпархіального управління.

У часі лекції Олександр Максимович зазначив: «Я прибув до вас не для того, щоб говорити до вас як політик чи представник державної влади, чи науковець, але, в першу чергу, як патріот, той, хто любить свою країну, переживає за неї і прагне її розвитку».

У своєму виступі лектор також заторкнув важливі моменти з історії нашого народу, які, на його думку, підтверджують тезу про те, що справжній християнин завжди є справжнім патріотом свого народу.

 «Мало любити свою Батьківщину, мову, потрібно щодня діяти для добра України та українця», – переконаний Голова Івано-Франківської обласної ради.

За його словами, сьогодні з різних боків віють супротивні вітри в бік наших національних та християнських цінностей, а тому наше завдання – твердо та міцно стояти на своєму.

«Людина, правдива сім’я та нація – найвищі Божі творіння, які ми повинні берегти», – вважає п. Олександр Сич.

На завершення зустрічі архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин подякував високодостойному гостеві за візит та цікаву лекцію, яка, на думку владики, буде корисною для кожної духовної особи.

«Віримо, що завдяки схожим заходам, як сьогоднішня зустріч, зможемо прикластись до виховання сучасної української еліти серед нашої молоді», – зазначив владика Володимир.

Завершився візит спільною молитвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», яку виконали студенти духовної семінарії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next