АКТУАЛЬНО

Голови комісій у справах освіти та виховання УГКЦ провели підсумкову зустріч у 2014 році

Вівторок, 30 грудня 2014, 13:32
26 грудня 2014 відбулося останнє в році засідання голів єпархіальних комісій УГКЦ у справах освіти та виховання. Голови комісій обговорили проблеми довкола викладання навчальної дисципліни «Основи християнської етики» , підготовку спеціалістів та завершення процесу написання підручників 7-11 класів. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання УГКЦ.

Як стало відомо, в єпархіальних  комісіях було проведено дні духовних віднов для вчителів, прощі, літні християнські табори, презентації видань комісії навчально-методичних посібників «Зцілюючи рани» та «Білі плями історії України», які вийшли у видавництві «Свічадо» та низку інших заходів.  У цьому році представниками Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ було проведено серію семінарів «Активне батьківство» у яких взяло участь близько ста батьків-представників різних єпархій УГКЦ в Україні. 

У 2014 році комісія у справах освіти та виховання УГКЦ провела дев’ять формаційних семінарів для вчителів католицьких навчало-виховних закладів  у  Львові, Тернополі та Івано-Франківську за участю українських доповідачів та лекторів Центру навчання лідерів та вихователів «Аррупе» з Польщі.  Семінари відбувалися за трьома напрямами:  богословський, духовність католицької школи, нові методи навчання. Серед тем семінарів були наступні:  Історія християнства в Україні; Східна християнська духовність стосовно Великого посту та святкування великодня; Основи християнської освіти; Місія католицьких шкіл у сучасному світі; Католицька школа і діалог; Католицька школа як спільнота; Дитина в медіа світі - можливості та загрози; Кооперативне навчання; Метод проблемного навчання. У 2015 році планується продовження семінарів.

Серед планів комісії є проведення Освітнього форуму в Києві з нагоди святкування дня посвячення Патріаршого собору у серпні 2015 та низки інших заходів.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next