АКТУАЛЬНО

Голови Єпархіальних комісій у справах освіти та виховання підбили підсумки 2017 року

Середа, 13 грудня 2017, 18:56
Голови комісій зі Львівської і Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, Коломийської, Бучацької, Стрийської, Самбірсько-Дрогобицької та Сокальсько-Жовківської єпархій 13 грудня 2017 року в Патріаршому домі у Львові ділилися досвідом, напрацьованим у 2017 році.

Важливою діяльністю за останній період були серії просвітницьких семінарів для вчителів на основі формаційних матеріалів «Покликані до любові та витривалості», створені під керівництвом о. Петра Майби, СДБ, заступника голови Комісії та керівника напряму католицького шкільництва при Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання. 

Під час зустрічі також наголошували на необхідності підтримати батьків та вчителів в їхньому виховному завданні через формаційні напрацювання та пропозиції, а також поширення Християнської батьківської асоціації.

Голова Комісії с. Христофора Буштин ознайомила присутніх з результатами соціологічного опитування батьків на освітню та виховну тематику, яке було здійснене агенцією «Фама». Невдовзі відбудеться представлення результатів дослідження широкому загалу.  

Важливою темою було обговорення стану викладання предметів духовно-морального виховання та потреба підтримки вчителів для покращення якості викладання. Оксана Сенчук, секретар Громадської ради Церков та релігійних організацій при МОН, розповіла про тенденції у викладанні цих дисциплін в школах України та наголосила на активній ролі батьків у формуванні освітнього плану навчального закладу. Відзначили необхідність співпраці та спілкування вчителів з різних регіонів України, обмін досвідом для підтримки цієї шкільної дисципліни.

Особливим моментом для учасників зустрічі стало спілкування та благословення від Отця і Глави Церкви Блаженнішого Святослава. При цій нагоді Глава УГКЦ передав дарунок для католицьких закладів освіти.    

 

Комісія УГКЦ у справах освіти і виховання

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next