АКТУАЛЬНО

«Головне завдання кожного – молитися за долю сиріт, за об’єднання родин і за дар відповідального батьківства…» - о. Богдан Тимчишин

Середа, 06 листопада 2013, 16:38
Сироти не є частиною іншого суспільства ніж те, до якого належимо ми. Адже всі ми, християни, творимо спільно таїнственне Тіло Христове – Церкву – люд Бога-Отця. Ми – спільнота «усиновлених» дітей Божих.

Кожен із нас свій дар «усиновлення» прийняв у Хрещенні через «Духа Утішителя, Духа усиновлення» (Рим. 8, 15), що передає нам свій «дар усиновлення», про що говорить св. Василій Великий в Анафорі Божественної Літургії. Про це йдеться у Зверненні Комісії УГКЦ у справах родини в день молитви за дітей-сиріт із закликом до спільної молитви.

Додамо, що 10 листопада в Україні вже втретє відбудеться День молитви за сиріт. У Зверненні також ідеться про те, що найгірше, коли  сироти, які змушені виростати в дитячих виховних установах, переходять із одного закладу в інший. У цих закладах вони не мають можливості відчути родинного тепла, любові батьків, почуття безпеки тощо. А по їх закінченні ці діти виходять у широкий світ, невідомий їм і незнаний, ба навіть вороже до них налаштований.

За загальною статистикою, в Україні налічується близько 30 тисяч дітей, позбавлених батьківського піклування. І приблизно такою ж є кількість церков і церковних громад в Україні. А це є «промовистим знаком, запрошенням Церкви до участі в Божому плані допомоги дітям-сиротам, адже місія Церкви, як і місія Христа, полягає в любові та служінні».

Голова Комісії заохочує усіх допомогти таким дітям «в той спосіб, що найбільше нам підходить». «Хтось може фінансово підтримати установи чи організації, що працюють з сиротами, хтось може присвятити свій вільний час сироті і поділитися з нею своїм вмінням – малювати, співати, танцювати або просто з нею спілкуватися, стати для дитини наставником. Віримо, що знайдуться люди, які також зможуть відкрити для обділеної дитини не лише двері свого серця, а й двері свого дому, усиновивши її чи створивши прийомну сім’ю», - пише у Зверненні священик.

Наостанок у Зверненні о. Богдан підкреслив, що головним завданням кожного з нас – продовжувати молитися за долю сиріт, за об’єднання родин і за дар відповідального батьківства.

Департаменті інформації УГКЦ

 

Молитва за дітей-сиріт

Всемогутній і Милосердний Боже, Отче неба і землі! До Тебе заносимо сьогодні наші вдячні і благальні молитви. Дякуємо Тобі за дар життя кожної людини і кожної дитини.

Ласкаво просимо Тебе, Небесний Отче: поблагослови сиріт, покинутих, позбавлених даху над головою, голодних і стражденних. Зігрій їхні серця, збери їх під свої крила, щоб вони відчули Твоє піклування, сповнене любові й милосердя та втішилися радістю, що у Тобі мають найкращого і найдобрішого Отця. Зціли їхні серця від недуг та страждань фізичних і духовних. Вилий на них повноту Твоєї любові і Твого милосердя.

Даруй їм бути усиновленими родинами, які любитимуть їх і піклуватимуться про них, або повернутися до своїх батьків. Відкрий серця їхніх батьків до пізнання Твоєї правди і любові, до покаяння і навернення, щоб були здатними прийняти та виховати своїх дітей, оточивши їх любов’ю і теплом родинного життя.

Поблагослови, Небесний Отче, усіх людей і всі сім’ї, які опікуються сиротами. Наповни їх Твоєю любов’ю і благодаттю, щоб Твій мир і Твоє благословення панували в їхніх оселях і серцях.

А Ти, Пресвята Богородице, Мати і Заступнице українського краю, потіхо і прибіжище сиріт, покрий своїм небесним Покровом усіх дітей та будь для них ласкавою і люблячою Матір’ю. Амінь.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next