АКТУАЛЬНО

Головні питання єпархії обговорили на деканальних зборах у Коломиї

Середа, 26 лютого 2014, 21:27
25 лютого у Благодійно-катехитичному центрі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ провели деканальні збори на чолі із владикою Василем (Івасюком). У зв’язку з напруженою суспільною ситуацією перед священиками єпархії виступив в.о. начальника Коломийського МВ УМВС Остап Білейчук. Керівник запевнив, що коломийські правоохоронці не брали участі в сумнозвісних подіях у Києві і запросив священиків звертатися до людей, щоб не чинили різного роду погромів чи погроз життю і здоров’ю громадян.

Священики розглянули можливості адресної допомоги сім’ям загиблих та потерпілих у Києві. Цю роботу координує Благодійний фонд “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії”. Було наголошено розглянути і здійснити всебічну підтримку таких сімей.

Про катехитичне служіння в єпархії доповіла сестра-монахиня Клара Сидорик, голова Катехитичної комісії. Було озвучено, що розвиток такого служіння відбувається за програмою “Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом”. Священики отримали завдання описати своє катехитичне служіння у деканатах. Повідомлено про низку заходів загальноєпархіалього і деканального рівнів.

Про виставлення ікон з колекції світлої пам’яті владики Миколи (Сімкайла) розповів владика Василь. Місцем виставки стане нижній храм катедрального собору Преображення Христового. “Ми хочемо, щоб ці сакральні твори були доступними для огляду”, - сказав владика.

Обговорювали організаційні питання проведення інтронізації Правлячого архиєрея, яка відбудеться 22 березня за участю Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ. У зв’язку з наближенням Великого посту, Єпископ закликав священиків організувати в парафіях дні духовної віднови чи місії. У час Великого посту всі священики єпархії мають пройти реколекції, які проведуть монахи Студійського уставу в Яремчі.

Говорили також про принципи роботи економічної ради єпархії та координування її діяльності. Наголошували на необхідності створення соціальної ради, яка об’єднає організацію харитативної діяльності єпархії.

Справами єпархії з навчання студентів і підготовки кандидатів до свячень займатиметься о. Захар Михасюта, директор Дяківсько-катехитичного коледжу.

Чином Всепрощення ариєрей завершив збори. Єпарх і священики почергово просили прощення один у одного, що є древньою традицією Церкви напередодні Великого посту.

о. Василь Перцович, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next