АКТУАЛЬНО

Голові Папської ради «Справедливість і мир» презентували український переклад книги «Енергія, справедливість і мир»

Четвер, 12 травня 2016, 13:11
Український переклад видання Папської ради «Справедливість і мир» під назвою «Енергія, справедливість і мир: Рефлексії про енергію в актуальному контексті розвитку та охорони навколишнього середовища» було презентовано його еміненції кардиналу Петеру Турксону під час екологічної конференції Ради Єпископських Конференцій Європи.

У цьому посібнику Папська рада «Справедливість і мир» прагне привернути увагу до багатогранних взаємозв’язків енергії із такими сучасними соціально-екологічними викликами, як виснаження довкілля, економічна криза на національному та міжнародному рівнях, вичерпання природних ресурсів, проблеми поглиблення бідності, голоду, загрози миру тощо.

Особливий акцент поставлено на вивчення взаємозв’язку між енергією і цілісним та сталим розвитком на основі теології, етики та антропології.

Енергія розглядається передусім як Божий дар та здатність до дії, яку Бог дає людині для втілення своїх дарів, а також як плід творіння для розвитку людини в єдності та солідарності.

Автори книги, посилаючись на Соціальну доктрину Церкви, акцентують на необхідності глобальної відповідальності для ефективного управління енергією – відповідальності, яка стосується не лиш енергії, але й всього створіння.

Завдяки перекладу Бюро УГКЦ з питань екології, видання Папської ради «Енергія, справедливість і мир» стане доступним не лиш на італійській та англійській, але й на українській мові.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next