АКТУАЛЬНО

Гошівський монастир прийме на реабілітацію бійців АТО

Понеділок, 29 червня 2015, 11:34
З 1 по 5 липня Українська Греко-Католицька Церква планує провести в Гошівському монастирі, що на Івано-Франківщині, духовно-психологічне розвантаження для військовослужбовців, які повернулися із зони АТО. Про це повідомляє голова руху “За тверезість життя” о. Ярослав Рохман.

“Комісія душпастирства і охорони здоров’я УГКЦ організовує з 1 по 5 липня ц. р. духовно-психологічне розвантаження для учасників АТО в Гошеві, у монастирі сестер Пресвятої родини. Це духовно-психологічне розвантаження, — повідомив він, — розпорядок дня буде насиченим та різноплановим. День розпочнеться зі Святої Літургії та науки, що стосується тематики війни, – смирення, прощення, душевний спокій…”

До проведення реабілітації залучать медичних працівників, зокрема масажистів і психологів, а також тренерів із фізкультури.

“Думка про те, що тіло військовослужбовця потребує тільки розслаблення, є хибною. Воно завжди має бути в тонусі, а для цього і працюватимуть спортивні тренери”. До програми залучено також спеціаліста із посттравматичного стресового розладу, який даватиме поради і відповіді на запитання, як виходити із стану стресу. Як повідомив священик, нещодавно такий психолог з Америки працював у Львові, а на 16-17 червня заплановано приїзд до Львова спеціаліста із Швейцарії. 

Капелан уточнив, що на курсах духовно-психологічного розвантаження при монастирі зможе взяти участь максимум 30 учасників антитерористичної операції. “Це тільки початок, – каже отець Ярослав. – Взагалі планується в Івано-Франківську відкрити духовно-психологічну парадню, куди зможуть звертатися всі, хто потребує допомоги. Комісія УГКЦ з питань душпастриства охорони здоров’я, головою якої є отець Руслан П’яста, активно працює у напрямку допомоги військовим. Уже не один раз проводилися родинні зустрічі з тими, хто пережив жахи війни, та їхніми сім’ями”.

paralleli.if.ua

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next