АКТУАЛЬНО

«Господь подарував нам геніїв, щоб вони, переосмисливши Боже послання, передавали його нам», – єпископ Йосиф Мілян

Середа, 13 березня 2019, 13:33
«Нас, українців, об’єднує рідна земля, мова, віра, національні та народні цінності. Ми сьогодні в Каневі тому, що Шевченко для нас єдиний і неподільний. У Шевченковому посланні на базі Євангелія від Івана – «І мертвим, живим і ненародженим…», є і ми, християни-українці третього тисячоліття», – про це 9 березня 2019 року говорив владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час п’ятої прощі до Тараса на Чернечу гору в Каневі.

Проща розпочалась Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Йосиф. У своєму слові до вірних архиєрей зауважив: «У сьогоднішньому Євангелії Господь хоче, щоб ми копали глибоко. Він хоче, щоб ми були справжніми християнами, а не великодніми відвідувачами святого Божого храму. Євангелієм треба жити на щодень. Христос нині вчить нас, як маємо молитися, як служити потребуючим людям», – зазначив архиєрей.

Ведучи далі, владика закликав замислитися на значенні милостині. «Милостиня – це не тільки гріш і хліб. Милостиня – це багатство духу, яким можемо обдарувати біднішу від нас людину, що потребує нашої уваги в будь-якій ділянці. Ми ніколи не задумувалися, що милостині потребує наш духовний світ, що милостині потребують наші багатії, які дуже часто є бідними душею», – зауважив проповідник.

Завершуючи, архиєрей привітав усіх присутніх: «Хай сьогоднішній молитовний день буде Тарасові дарунком нашої тут присутності й молитви за нього і за його послідовників, які жили та вмерли задля України, задля її процвітання».

Після Літургії владика разом з керівництвом заповідника на згадку про подію посадив біля храму смоківницю, яка стала вже п’ятим посадженим деревом на Алеї єдності в Каневі.

У рамках прощі відбулась урочиста хода до Тарасової гори та церемонія покладення квітів. Опісля відбулася панахида за упокій душі Тараса Шевченка та всіх полеглих за волю України.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next