АКТУАЛЬНО

Господь входить у наше життя не просто так, а трансформуючи нас для допомоги ближньому, - о. Андрій Зелінський, ТІ

Субота, 29 листопада 2014, 14:55
28 листопада 2014 року в приміщенні управління Бучацької єпархії пройшла конференція для судової і виконавчої влади, яку організувала Комісія у справах мирян, запросивши о. Андрія Зелінського, ТІ.

Цей захід складався із трьох частин. Першою була конференція для священиків-духівників, відповідальних у деканатах комісії мирян. Головною темою, яка розглядалася, була допомога ближньому в сучасних соціально-політичних умовах в Україні та капеланське служіння.

«Господь входить в наше життя не просто так, а трансформуючи нас для допомоги ближньому. Ми не можемо бути байдужими, бо це смерть. Ми покликані запалити свічку надії в контексті Божої любові. Силою Бога добро має перемогти зло, життя повинно тривати», - о. Андрій.

Наступним пунктом був патріотично-меморіальний виступ дітей із школи с. Горішня Вигнанка ЗОШ І-ІІІ ст. (Відео із виступу).

Завершальним пунктом була сама конференція для судової і виконавчої влади та робота в групах.

«Влада має бути такою, якою ми хочемо її бачити. На жаль, за весь час перебування нашого народу у складі СРСР ми звикли, що якась утопічно-міфічна особа - «ДЕРЖАВА» - має зробити все замість нас. Чи то лампочка в під'їзді, чи вибоїна в дорозі. Цими проблемами має зайнятися кожен із нас. Бо «всяка влада є дана від Бога», проте це не передбачає в собі імперіалізму і браку свобідної волі. Це право творити владу в такій формі, як ми б хотіли її бачити», - вважає о. Андрій Зелінський.

Владика Дмитро (Григорак), який брав безпосередню участь у конференції, у завершальному слові зазначив: «Ми хочемо бачити політиків чесними і справедливими. Хоча сьогодні суспільство сприймає слово «політик» як синонім до обману. Як говорив о. Андрій Зелінський, війна ведеться на трьох фронтах: економічному, інформаційному та бойовому. Хотів би додати ще четвертий фронт – духовний. Давид переміг Голіафа, тому що мав віру. Віра – це зброя, яка є найбільш ефективною».

Хочемо додати, що Комісія у справах мирян Бучацької єпархії організувала більше як 10 подібних фахових конференцій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next