АКТУАЛЬНО

«Господь залишив нам великий скарб – cвоє Слово, щоб ми змогли змінитися», - о. Петро Жук

Субота, 27 березня 2021, 12:41
22-25 березня 2021 року в соціальних мережах Київської архиєпархії у форматі онлайн провели Великопісні реколекції.

Духовні науки провадив протоієрей Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Тема реколекцій - «Де скарб твій, там буде й серце твоє».

Під час першої реколекційної науки о. Петро зауважив: «Нехай ці реколекції спонукають та мотивують прожити Великий піст в дорозі до Воскресіння через гору Голготу. Якщо не перейдемо достойно та гідно час Великого посту, то справді зустріти світле, славне Воскресіння ми не зможемо. Тільки той, хто правильно пройшов Великий піст, зможе не просто привітати воскреслого Христа, а й відчути власне воскресіння у Воскресінні Бога.

https://youtu.be/iJ1I08XpS4s

Другого дня онлайн-реколекцій душпастир говорив про таке: «Зустрівшись з Богом, ми можемо тільки здобути. Адже наш Бог не дорікає, не моралізує, Він є просто тихо присутній там, де немовби є смерть і гріх. Приходить туди, де немає життя. Приходить для того, щоб оживити, щоб навернути, щоб повернути повноту спасіння».

https://youtu.be/L_mGXNc3Pq8

Під час третьої реколекційної науки ректор духовної семінарії наголосив: «Покаяння – це крок назустріч Божій любові. Час Великого посту Святі Отці назвали весною душі. Бо як в природі підіймається температура, яка заставляє оживити дерева, траву та землю, так піст, підіймаючи градус духовного життя, застановляє задуматись над своїми вчинками».

https://youtu.be/oX8g2AkHRBE

Останнього дня онлайн-реколекцій священник закликав усіх задуматись над притчею про сівача, який сіє щедро на різні типи ґрунтів. «Господь залишив нам великий скарб – своє Слово, щоб ми змогли змінитися, щоб стати кращими, відновитися, освятитися і спастися. Найбільшим скарбом є Він сам, який присутній у Його Слові».

https://youtu.be/spH2mseNgw0

На завершення реколекцій о. Андрій Боднарук, голова пресслужби Київської архиєпархії висловив слова вдячності о. Петру Жуку за проведений час реколецій та ділення роздумами над Словом Божим. Відтак священник подякував кожному, хто став учасником онлайн-реколекцій і цими днями збагачував своє життя духовними науками. Також о. Андрій закликав усіх підписуватися на медійні ресурси Київської архиєпархії та підтримувати працю ЗМІ Київської архиєпархії, щоб у такий спосіб розвивати проповідь Євангелії по всьому світу.

Пресслужба Київської архиєпархії

Також нас можете підтримати Вашою підпискою на наші канали у соціальних мережах:

Фейсбук: http://www.facebook.com/kyivugcc

Інстаграм: http://www.instagram.com/ugcckyiv

Ютуб: http://www.youtube.com/kyivUGCC

Твітер: http://www.twitter.com/kyivugcc

Телеграм: http://www.t.me/ugcckyiv

Вайбер: https://bit.ly/3e9jakQ

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next