АКТУАЛЬНО

Греко-католики Бразилії відзначили 1025-річчя Хрещення Київської Русі

Четвер, 14 листопада 2013, 15:49
У м. Прудентополіс (Парана, Бразилія) 12 листопада 2013 року громада УГКЦ на чолі з владикою Володимиром (Ковбичем) відзначила 1025-ліття Хрещення України.

На вокзальній площі в Прудентополісі владика Володимир освятив таблицю з написом: "Святкування 1025-річчя Хрещення України на місці, де стояла перша українська церква в м. Прудентополіс».

На початку церемонії парох Єфрем Крефер, ЧСВВ, сказав: «Ми зібралися на цьому місці, перед оцим пропам’ятним Хрестом, щоб пригадати, що тут наші попередники побудували першу українську церкву в м. Прудентополіс (церкву Святого Василія Великого), даючи цим засвідчення своєї великої віри. І ми вибрали це місце, цю “Марку Хреста”, щоб розпочати тут святкування 1025-річчя Хрещення України, коли 988 року на берегах Дніпра князь Володимир Великий проголосив християнство офіційною релігією України».

Урочистість завершилася благословенням пам'ятної таблиці та хресною ходою до парафіяльної церкви, де було відслужено урочисту Літургію. Про це повідомляє журнал "Праця".

RISU

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next