АКТУАЛЬНО

Греко-католики Дарницького району в Києві передали допомогу потерпілим людям від вибуху будинку на Позняках

Середа, 24 червня 2020, 13:03
За підтримки збірки «Андріїв гріш», що проводиться під патронатом Блаженнішого Святослава, та за сприяння Благодійного фонду «Карітас-Київ» вірні громади Святих мучеників Бориса і Гліба УГКЦ у Дарницькому районі Києва передали допомогу потерпілим людям від вибуху будинку на Позняках.

«Наша парафія із сумом та співчуттям сприйняла звістку про людей, які постраждали від вибуху в житловому будинку на Позняках. У Дарницькому районі нам дорога доля кожної людини. Тому одразу соціальна команда нашої громади прибула на вулицю Соломії Крушельницької, 1/5, де саме сталася трагедія. Ми поспілкувалися з людьми, які в одну мить втратили житло та майно, а також з органами влади. Щоб ефективніше надати допомогу, записали потреби мешканців будинку та почали забезпечувати їх усім необхідним. У такий спосіб за сформованими списками на місце трагедії та у гуртожиток, де тимчасово мешкають постраждалі, ми передали закуплені продукти, ліки, засоби гігієни та побутові приладдя», - повідомляють на Фейсбук-сторінці парафії.

Від імені волонтерів та потерпілих від вибуху парафія висловила подяку всім, хто підтримав благодійну акцію: «Дякуємо за підтримку Отцю і Главі УГКЦ Блаженнішому Патріарху Святославу та владиці Йосифу Міляну, єпископу-помічнику Київської архиєпархії. Дякуємо Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації, Благодійному фонду "Карітас-Київ" та синкелу соціального служіння протоієрею Роману Сиротичу за постійну співпрацю та матеріальну допомогу у творенні добрих справ. А також дякуємо ПАТ «Оболонь» в особі пана Сергія Блощаневича за надану мінеральну воду. Особливо дякуємо нашій соціальній команді».

Місцевий священник УГКЦ о. Андрій Боднарук прокоментував це так: «У житті бувають такі моменти, коли не можемо скласти руки, мовчки спостерігати і надіятися, що хтось за нас все зробить. Трагедія завжди залишається трагедією, завдає ударів, відкриває рани та додає болю. Однак і на біль знайдуться ліки! Лиш би було бажання шукати! Цими ліками можемо бути ми, наше слухання, бачення та реагування! Тому дякую соціальній команді нашої парафії, що швидко мобілізувалися та подала руку допомоги людям, постраждалим від вибуху будинку на Позняках!»

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next