АКТУАЛЬНО

Греко-католики Годовиці, що поблизу Львова, гостили римо-католицьких прочан із Польщі

П'ятниця, 05 липня 2019, 11:09
29 червня 2019 року греко-католицька парафія Успіння Пресвятої Богородиці в с. Годовиця Пустомитівського району Львівської області вітала в себе прочан римо-католиків ХІ пішої прощі Жешув-Львів.

До Годовиці паломники йшли протягом дня з Городка, де мали місце ночівлі на шляху прощі. Прочан на початку села зустріла греко-католицька громада на чолі зі священником, парафіяльними братством, хором і Марійською дружиною. Відтак, після привітання парафіян, усі процесійно рушили вулицями села, співаючи на переміну українською та польською марійську пісню-гімн «О, спомагай нас, Діво Маріє». Прийшовши до греко-католицького храму Успіння Пресвятої Богородиці, прочани і громада села, духовенство обох обрядів звершили спільну двомовну молитву – Молебень до Христа Чоловіколюбця.

Опісля продовжили молитву біля руїн латинського храму Всіх святих, де звершили освячення нового хреста, встановленого на подвір’ї святині. По завершенні молитви прочан там же чекали вечеря і концерт народних колективів із Годовиці, Наварії та району.

«Для прочан із Польщі це щорічне паломництво є чудовою нагодою познайомитись з Україною, її духовністю і культурою. Тому годовичани з року в рік завжди щиро відчиняють двері своїх домівок для ночівлі паломників, готують частунок і концертні програми. У такий спосіб село Годовиця стає вікном в гостинну, миролюбну і щедру Україну. Такі контакти між двома народами – найкращий спосіб навчитися будувати гарні багатогранні відносини і спільною працею трудитися для слави Божої і добра наших народів», – кажуть мешканці села.

Цього року в прощі взяли участь понад двісті п’ятдесят паломників з різних куточків Польщі. Кінцевою точкою паломництва традиційно є молитва перед іконою Пресвятої Богородиці Ласкавої у львівській римо-католицькій катедрі Успіння Пресвятої Богородиці, яку цьогоріч прочани звершили у неділю, 30 червня. Загалом, паломники, об’єднані цьогорічним гаслом прощі «Любов живе в сім`ї», подолали пішки сто вісімдесят чотири кілометри дороги з Жешува до Львова.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next