АКТУАЛЬНО

Греко-католики в Кривому Розі прагнуть звести ще один храм

Субота, 01 квітня 2017, 15:40
У Кривому Розі віднедавна діє парафія Святого Миколая Чудотворця. Нагадаємо, це третя парафія УГКЦ у місті. «Відкрили її ще влітку минулого року, а на самого Миколая у нас сталося чудо, бо одна особа пожертвувала кошти на придбання земельної ділянки на це свято», - розповідає о. Іван Талайло, настоятель парафії.

Громада одразу ж придбала земельну ділянку на ці кошти і вже там стару будівлю перетворили на капличку. А нещодавно її освятили. 

«Кривий Ріг - дуже велике місто… Дві парафії знаходяться в різних частинах міста і деяким, зокрема старшим, парафіянам важко до них добиратися, а ця, яку ми заснували, знаходиться в центральній частині міста. Тож ця парафія насамперед заснована самими ж греко-католиками, які є в місті», - розповідає молодий священик.

Тепер священик планує звести храм у центральній частині міста, а для цього необхідні кошти: «Тепер щонеділі у нас відбуваються Богослужінні в нашій маленькій капличці. Крім цього, у ній ми плануємо роздавати допомогу переселенцям у рамках гуманітарної акції "Папа для України"».

Пожертви на зведення храму Святого Миколая Чудотворця УГКЦ у м. Кривий Ріг можна надсилати на особисту картку священика.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

Реквізити:

Назва банку: ПРИВАТБАНК
Одержувач:  Талайло Іван Іванович
Номер картки: 4149497815900727
Призначення: пожертва на храм

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next