АКТУАЛЬНО

Греко-католики Вишневого провели благодійну акцію для вимушено переселених осіб

Вівторок, 28 листопада 2017, 15:18
26 листопада 2017 року парафіяни громади Святої Анни УГКЦ міста Вишневе, що на Київщині, за підтримки БФ «Карітас-Київ», провели благодійну акцію для сімей вимушено переселених осіб міста та околиць.

Як повідомляє прес-служба парафії, після спільної Божественної Літургії, яку очолив протоієрей о. Володимир Мальчин, близько 30 сімей отримали комплекти постільної білизни та продуктові набори. Окрім благодійної допомоги, парафіяни підготували ще солодку гостину.

«Важливо, щоб ці люди справді почувалися людьми, а не просто отримувачами допомоги, - відзначає референт соціального служіння на парафії п. Світлана Шемберко. - Тому ми вирішили організувати для гостей частування, щоб мати можливість ближче поспілкуватися і розпитати про їхнє життя».

Багато гостей тепло згадують допомогу, надану громадою ще у 2015 році, коли було особливо скрутно відразу після переїзду в інше місто. У своєму слові до гостей, посилаючись на євангельську притчу про ближнього, о. Володимир сказав: «Сьогоднішнє Євангеліє запитує кожного з нас: а хто є моїм ближнім? Часто, коли ми чуємо про переселенців, то думаємо, що це їхні проблеми або хтось інший має їм допомагати – держава, влада міста чи соціальні служби… Але, як ми чуємо в Євангелії сьогодні, ближній – це той, хто потребує нашого милосердя в конкретній ситуації, незалежно якою мовою він говорить чи до якої Церкви ходить», - наголосив священик.

На завершення о. Володимир побажав присутнім: «Дай Боже, щоб ви змогли міцно стати на ноги в цьому новому місті та в майбутньому з Божою підтримкою допомагати іншим людям, які потребуватимуть вашого милосердя».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next