АКТУАЛЬНО

Греко-католики Вінниці взяли участь у фестивалі Вітер На-Дії

Четвер, 19 вересня 2019, 12:49
Вже вдруге молоді греко-католики парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Вінниця взяли участь у молодіжному християнському фестивалі Вітер На-Дії.

Свій візит до Львова вінничани розділили на два дні. Спершу з самого ранку вони піднялися на Високий Замок. Опісля взяли участь у Божественній Літургії в Гарнізонному храмі. Пізніше завітали в музей вишитих ікон отця доктора Дмитра Блажейовського, автора близько 350 робіт. Як зазначають учасники подорожі, цікавим моментом стала для них можливість познайомитися із отцями та братами оріоністами, які в особливий спосіб присвячують себе служінню ближнім у ділах милосердя та вихованню молоді: «По обіді нам вдалося не тільки «повернутися в минуле» українського народного побуту Західної України, а й самим взяти участь в експрес-майстер-класі - гри на давніх музичних інструментах. Кульмінаційним моментом цього дня були відвідини національного музею імені Андрея Шептицького із багатою сакральною експозицією», - повідомляють вінничани.

Наступного дня молоді греко-католики стали учасниками фестивалю Вітер На-Дії. Молодь залюбки згадує цей день: «Ранок розпочався  Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк, президент Українського католицького університету. Митрополит наголосив, що молода людина має керуватися дієвою любов’ю, але не просто людською, суто природною, а надприродною. Бути в цьому далеко не ідеальному світі апостолами, що керуються  Духом Святим, а не земними критеріями».

Пізніше молодь мала змогу вибрати цікаві конференції, в яких брали участь близько 100 спікерів. Особливо цікавими для молоді були: «Графічний дизайн для Церкви», «Сучасна молодь і Церква», «Побачення з емоціями – твоя суперсила», «Біблія чи Google?» … та інші.

На завершення вінничани згадують свою участь у виступах сучасних українських музичних гуртів, таких як «Кана», «ДикоBrass», «Антитіла» та багато інших: «Особлива подяка усім організаторам. Нехай Бог щедро їх благословить та подарує нові сили будувати нашу Україну такою, якою її хотів бачити митрополит Андей Шептицький, пам’ятаючи що маємо починати із нас самих», - побажали організаторам представники Вінницької молоді.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next