АКТУАЛЬНО

Греко-католики Южного відсвяткували храмовий празник

Середа, 13 липня 2016, 17:02
12 липня відбулося храмове свято в парафії Святих апостолів Петра і Павла в м. Южному Одеської області.

В урочистостях взяли участь 10 священиків та чимала кількість вірян. Святкову Божественну Літургію очолив протосинкел Одеського екзархату о. д-р Андрій Танасійчук. Із ним співслужили: о. Микола Сулима, віце-канцлер Патріаршої курії УГКЦ, о. Святослав Кирик, протопресвітер Одеський, о. Василь Колодчин, настоятель храму, о. Петро Маковецький, сотрудник парафії, о. Олександр Смеречинський, о. Роман Сиротич, директор БФ "Карітас-Київ", та ще два священики із Мукачівської єпархії. Також на Літургії був о. Микола Віщун, настоятель Свято-Покровського храму Київського патріархату м. Южного.

У своїй проповіді о. Андрій Танасійчук дуже вдало і чітко зумів розкрити різні моделі служіння Богові на прикладі святих апостолів Петра і Павла, провівши паралель із сучасним апостольством, до якого покликаний кожний християнин.

Після Богослужіння парафіяни вітали гостей та висловили подяку владиці Михайлу (Бубнію), Екзарху Одеському, та іншим жертводавцям за їхню постійну молитовну та матеріальну підтримку в побудові храму в м. Южному.

Невід'ємною частиною свята було також освячення води та окроплення нею вірних. Наприкінці всі присутні скуштували смачний обід, який приготували парафіяни з нагоди храмового свята.

 

Прес-служба Одеського екзархату
ugcc.od.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next