АКТУАЛЬНО

Греко-католики Ірпеня взяли участь у радіодиктанті національної єдності

Вівторок, 09 листопада 2021, 15:58
У вівторок, 9 листопада, парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Ірпені вже традиційно долучилися до флешмобу відзначення Дня української писемності та мови.

Цьогоріч 21-й радіодиктант національної єдності прочитав відомий український письменник Юрій Андрухович. Назвою диктанту стало гасло: «Слідом за пам’яттю».

Розпочинаючи свою участь у загальнонаціональній акції, парафіяни послухали кілька музичних композицій, які на фортепіано виконала Ольга Гриців, відома в Ірпені вчителька музики, акомпаніаторка, концертмейстерка та заслужена діячка.

Парох парафії протоієрей Мирослав Латинник, який особисто багато років поспіль бере участь у цьому заході, зазначив: «Ми заохочуємо наших парафіян брати активну участь у цьому флешмобі. Як і самі священники, так і вірні нашої парафії разом пишемо цей диктант, щоби не лише спільно спробувати свої сили та знання мови, а й надалі поглиблювати та розвивати свої навички».

Коментуючи цю подію, сотрудник парафії о. Віталій Воєца розповів: «Цього року вдруге маємо нагоду писати цей диктант у нашому парафіяльному будинку. Досі ми писали диктант у храмі. Щоразу більше наших парафіян долучаються до цієї акції. Радіємо, що з нагоди цього свята маємо змогу приєднатися до прихильників української мови, які щороку беруть участь у флешмобі не лише в Україні, а й по всьому світу».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next