АКТУАЛЬНО

Греко-католицька Літургія стала основою Богослужіння, яке організувала асоціація «Діло Сходу» у Франції

Четвер, 15 жовтня 2020, 18:18
Діло Сходу – асоціація, яка вже понад сто шістдесят років підтримує східних християн, а також працює над тим, аби краще познайомити з ними Францію. Цю місію асоціація виконує через публікації, конференції та особливі богослужіння.

Цієї неділі, 11 жовтня 2020 року, асоціація «Діло Сходу» організувала Божественну Літургію в базиліці містечка Тіренбах (Thierenbach) та запросили греко-католицьких священників бути в центрі цього богослужіння. Саме тому наша Літургія була основним складником події. Багато частин Служби були промовлені арабською (як це відбувається у мелхітів, що також служать за візантійським обрядом), а ще деякі тексти були запозиченими з сирійського та халдейського обрядів.

Літургію очолив доктор канонічного права, настоятель греко-католицької парафії у Страсбурзі о. Іван Дуфанець. Разом із ним співслужив о. Аніс Ханна, відповідальний за християн з Іраку та Сирії. У богослужінні також брали участь монсеньйор Родольф Віньєрон, хорепископ Мосула, титулярний канонік Страсбурзького собору та дієцезіальний делегат «Діла Сходу», отець Деніс Сімон, ректор паломництва, а також троє дияконів та один піддиякон.

Проповідь виголошував диякон Філіп Маршал, що служить у базиліці. Гарна спільнота зібралася на богослужіння, яке прикрасила співом вірна група друзів, що приїхали з Лотарингії, та молоді дівчата з Близького Сходу за походженням, які виконували літургійні частини арабською мовою.

Традиційно на Службі були Лицарі ордену Гробу Господнього у Єрусалимі, які відомі також завдяки своїй діяльності у допомозі християнам зі Святої Землі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next