АКТУАЛЬНО

Греко-католицька молодь Полтави виготовляє екологічне мило, кошти з продажу якого підуть на благодійність

Понеділок, 19 лютого 2018, 13:34
16 лютого представники молодіжної полтавської організації «Українська молодь — Христові» розпочали виготовлення натурального екологічного мила. Кошти з його реалізації підуть на соціальні проекти в місті.

Слід зазначити, що попередньо молоді греко-католики вже мали кілька майстер-класів із виготовлення екологічно чистого мила. Вчила їх цього еколог, парафіянка Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві Катерина Хайлова.

Голова полтавської молодіжної організації «Українська молодь — Христові» Богдана Павлишин розповідає, що кожна добра справа передусім має об’єднати людей навколо себе:

— Ми досить багато часу присвячуємо соціальному служінню всередині нашої парафії, різним волонтерським ініціативам у місті. Така діяльність потребує певних коштів. Тому вирішили започаткувати таке соціальне підприємництво, щоб матеріально забезпечити свою благодійну діяльність. 

Полтавський душпастир, отець Максим Кролевський, говорить, що сьогодні дуже важливо і потрібно мотивувати людей, зокрема бізнес, до соціальної відповідальності:

— Знаю підприємців, які, розпочинаючи свою справу, закладали певний відсоток із прибутку на благодійність, — реалізацію соціальних проектів для дітей, молоді, Церкви чи інших суспільних структур. І Бог завжди благословляв таких людей, які мають християнські цінності, соціально відповідальні в ім’я любові до ближнього.

Полтавські уемхівці говорять, що реалізовуватимуть екологічну продукцію у форматі благодійних ярмарків. Але сподіваються, що з часом зможуть досягти у цьому ремеслі професійності.

Полтавська молодіжна спільнота «Українська молодь — Христові» дякує Катерині Хайловій, Юлії Бойчук, Ірині Веризі та всім добрим людям, які у різний спосіб долучилися до виготовлення екомила.

Нагадаємо, на початку лютого молоді греко-католики влаштували благодійний ярмарок для збору коштів на волонтерську допомогу дитячому притулку «Любисток». У результаті акції зібрали 1025 гривень, які підуть на матеріали для волонтерства з дітьми.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next