АКТУАЛЬНО

Греко-католицька парафія м. Вишневе, що на Київщині, втретє провела благодійну акцію для сімей учасників АТО

Понеділок, 23 листопада 2015, 12:53
21 листопада, на свято Собору святого архистратига Михаїла та інших безплотних сил, 60 сімей воїнів АТО з Вишневого та Софіївської Борщагівки, що поблизу Києва, отримали благодійну допомогу від спільноти "Лицарі Колумба" за посередництвом парафії Святоъ Анни м. Вишневе, що на Київщині, та БФ «Карітас-Київ». Повідомляє прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ.

Допомога складалася з продуктових наборів, набору побутової хімії та постільних комплектів. Крім допомоги переселенцям, парафія Святої Анни активно підтримує сім'ї тих воїнів, які виконують обов’язок захисту Батьківщини. Це вже третя благодійна акція, організована цією парафією для сімей учасників АТО.

Окрім матеріальних дарунків, ще більшим даром для людей, які прийшли на зустріч із місцевою греко-католицькою громадою, стала молитва за їхніх чоловіків, татів і синів. Цього дня вишнівська громада під проводом о. Володимира Мальчина під час Літургії молилася про Божий захист і заступництво небесних сил для всіх воїнів АТО з Вишневого та околиць, щоб вони живими і неушкодженими повернулися до своїх домівок. У проповіді о. Володимир відзначив: «У день, коли свята Церква відзначає пам'ять всіх небесних сил під проводом архистратига Божого Михаїла, ми не можемо не пом’янути наших «ангелів-охоронців» на східному фронті. Бо так, як безплотні ангели у небі постійно чувають над нами, охороняючи нас від зла, так і наші «ангели-охоронці» своїми тілами стоять на захисті нашого миру та спокою». Після Літургії парафіяни та гості мали можливість приступити до таїнства Миропомазання та прикластися до мощів блаженної Йосафати Гордашевської, засновниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. А тим сім'ям, які не змогли прибути на свято, парафіяни доставили допомогу додому із словами вдячності за служіння їхніх синів або чоловіків.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next