АКТУАЛЬНО

Греко-католицька парафія у бельгійському місті Гент відзначила свою другу річницю

Вівторок, 30 червня 2020, 12:11
28 червня 2020 року парафія Різдва Івана Хрестителя, що в м. Гент ( Бельгія), відзначила свою другу річницю та храмовий празник.

У святкуванні взяв участь єпископ Гента Лоде ван Геке.

Після щирих вітань від наймолодших парафіян перед Божественною Літургією владика освятив ікону святого пророка, предтечі та хрестителя Господнього Івана.

Звернувшись до громади, єпископ подякував за свідчення, спільну молитву та запропонував час від часу служити українську Літургію в катедральному соборі Гента.

Чисельно зібрана громада,  близько вісімдесяти осіб, з радістю сприйняла таку ініціативу. На запрошення взяти участь у святі відгукнулися й інші гості. Серед них о. Микола Буцяк, декан м. Гент о. Юрґен Франсуа, представники бельгійської спільноти та вірні з греко-католицьких громад із сусідніх парафій.

Парох парафії Різдва Івана Хрестителя в Генті Іван Данчевський від імені громади висловив щирі слова вдячності всім, хто в різний спосіб бере участь у житті спільноти та всім, хто молитовно в ці дні був із нею.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next