АКТУАЛЬНО

Греко-католицький священик буде дипломатом Ватикану в Замбії

Середа, 06 липня 2016, 11:45
На аташе Апостольської нунціатури в Республіці Замбія номінував Папа Римський Франциск священика Бучацької єпархії УГКЦ - доктора Андрія Євчука.

Духовенство та вірні нашої єпархії щиро вітають о. Андрія із цим призначенням та бажають йому Божого благословення в цьому вкрай важливому служінні на благо Церкви, - повідомляють у Бучацькій єпархії УГКЦ. За словами генерального вікарія Бучацької єпархії о. Володимира Заболотного, о. Євчук народився на Чортківщині. Протягом багатьох років працював капеланом української громади в місті Помпеї. 

Дисертацію на тему «Призначення та перенесення пароха в Кодексі канонів Східних Церков» наш земляк захистив 30 травня 2016 року. На захисті були не тільки представники Католицької Церкви, а й посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська. До слова, Замбія - країна в Південній Африці площею 762, 6 тис. кв. км та з населенням понад 9, 58 млн осіб. Офіційна мова - англійська.

http://te.20minut.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next